Моят малчо си поиска фрикасе за обяд, отдавна не бях правила, признавам. А на молбата му не мога да откажа. И предвид обстоятелството, че си пада по любимата храна на Попай - спанак, взех, че импровизирах.
Едва ли има някой, който не знае как се прави фрикасе. Но аз си имам едно правило - не използвам запръжка на брашното с масло и никога не спазвам някаква рецептура ! Препичам брашното на сухо, в тефлонов тиган, а понякога и в парти грил. Ако не използвам цялото количество го съхранявам в затворен съд. Понякога слагам и черен пипер /всъщност имам шарен- бял, червен и зелен- по ароматна е тази комбинация/.
На нас ни хареса как се получи !
Закуска за шампиони. :)
ОтговорИзтриванеБях го замислила за обяд, но защо да се ограничаваме във времето...или по някакъв друг начин :)))
ОтговорИзтриванеМмм, това ще го направя и аз за моя малчо като си го взема от баба му и дядо му.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Вярвам, че ще му хареса, особено ако и той е почитател на три в едно - каша, спанак и пиле. Ох, то се оказа пет в едно със сметаната и кашкавала :)))
ОтговорИзтриванеНо..."Колкото повече, толкова повече !" - древна мъдрост, пхахаха.
Diva, аз пък си признавам, че досега никога не съм правила фрикасе.. и имам ужасни спомени се него от детската градина.. кхм!
ОтговорИзтриванеОбаче: харесва ми начинът на представяне на рецептата, харесва ми и самата рецепта - звучи вкусно! Прииска ми се да го опитам дори и мисля, че ще го направя :-D
Сърдечен поздрав, с пожелание за ведри и здрави февруарски дни и.. приятелска :-) от мен!
Благодаря за милите думи, Дими !
ОтговорИзтриванеРадвам се, че предизвиках интереса ти към фрикасето. Честно, и аз не си падам много по него, но така направено се получи вкусно.
Аз да ти призная никога не съм правила торти с марципан, но ще опитам, благодарение на теб и още няколко сръчни дами :)
Приятна вечер и хубави предстоящи празници ти пожелавам !