Такава, която се случва максимално рядко и точно затова е преизпълнена от всевъзможни забави/ дейности.
От почудата дали съм повече Орел, Бухал или Богиня на отмъщението, през небрежното, но толкова сладко протягане в поза на етруска гуспойца върху канапе, с чаша питие в ръка и книга, та на финал запрятане на ръкави и възстановка на действие от времето на баба ми с краен резултат-
Пърленки
Майсторлъкът в правенето на пърленки се състои най-вече в...количеството желание, някои го наричат Любов, при приготвянето им!
Е, има и още нещо, разбира се, колкото по-тънки кори успеете да разточите, толкова по-добри ъъъъ, Любовници в кулинарията ще бъдете! Тук размерът и видът на точилката няма значение, важното е да умеете да боравите с нея /говорим за Кулинария, а не за Майсторлъка като цяло!/, така, че да не залепва тестото по плота. Не е нужно да се пести брашно, а и ако непрекъснато се оглеждаш дали го имаш по дрехите, по пода или по всевъзможни предмети около плота, къде остава удоволствието от това да се напудриш?! Единствено може да си пожалите ориенталските пантофки, подобрени от тези на Малкия Мук с тънко токче, като не ги подлагате на това изпитание.
А резултатът, оооо, него не подлагайте на страховито пресмятане на калории и строг грамаж! Просто си го разрешете!
P.S. Днес е неделя, денят на Слънцето, денят за Вас, денят за всевъзможни изкушения, защо да не е това едно от тях! Само си го пожелайте достатъчно силно :Р
Ох, защо не съм наблизо....:)
ОтговорИзтриванеТака ще ми е по-лесно, а и няма да се оглеждам къде все още няма брашно, ще си пощадя ориенталските пантофки...
А и като видях, че музикалният ми резонанс е до диез!!!!!
А и с приятели е по-вкусно!!!
Поздрави, Ивче и хубава нова седмица!!!!
Дани, голяма забава са тези алтернативни зодии, нали? :)))
ОтговорИзтриванеКолкото до пърленките- зимата са вътре на сача, лятото отвън на оджка и под сайвана, добре си ми дошла :Р
Ей това нещо баба ми го наричаше "платеки" и го приготвяше само на Сирни Заговезни като вид обреден хляб, доколкото помня след изпичането се напръскваше със смес от топла вода и разтопено масло. Много вкусно беше - не знам дали защото се хапваше веднъж годишно, защото баба много я биваше в готвенето или и от двете по много :).
ОтговорИзтриванеКатя, аз на това също съм чувала всякакви имена, повечето турски, но най-много си ми допада "пърленки", то така си и изглеждат, опърлени от нагорещения сач.
ОтговорИзтриванеЕ, най-вкусно е от ръцете на баба, в това спор няма, но уви, и двете ми баби отдавна ги няма :( но пък мама ми е пръв съветник и наставник :)
ММММММ вкусно без да съм ги пробвала :)
ОтговорИзтриванеИмам награда за твоя блог, можеш да я видиш на http://julka84.blogspot.com/2011/03/award.html
Искам и ааааааааааааааааааааз !
ОтговорИзтриванеМоже ли да си взема една ? Толкова апетитно изглеждат . Облиз, облиз !
:)
Суперско! И аз си откраднах една пърленка!Ммммм...
ОтговорИзтриванеJulka, вече се накичих подобаващо :))) Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМАГ, тебе те знаем, тестено ли е-твое е :D
Цвети, сподели кое е това кафе, да си планирам другата алтернативна :Р
О, Ивчик, туй нещо само да ми падне, нищо че съм болна... Бравос, бравос, ще ги пробвам, само да ми дойде настроението за готвене :)))
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица :)
Ох, колко вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеИночка, оздравявай бързо и ..ще чакам отзиви :)
ОтговорИзтриванеДоди, повярвай, не само изглежда, направо са си такива, но хайде, да не издевателствам ...повече :Р
Сега ме попитай на каква музика ги правих, ахахаха, то не, че не се подразбира от заглавието :)
Опитах се да си те представя "в поза на етруска гуспойца върху канапе, с чаша питие в ръка и книга", но нещо се разсеях като видях пърленките :-) Страхотни са, Иве!
ОтговорИзтриванеСпорна и усмихната седмица :-)
Чудесни са, Ива-
ОтговорИзтриванеМного апетитни и изкушаващо представени.
Честита и усмихната пролет, Диана