неделя, 6 януари 2013 г.

Blind date

Да скочиш надълбоко...
да изпиташ тръпката на всяко ново начало...
да не те спира абсолютно естествения страх от неизвестното...
да не те отчайва временния неуспех/разочарование и да продължиш ...
Е, то има ли друга опция!?
Всичко това не те превръща задължително в любител на екстремни преживявания, но и не си на светлинни години от тях!
Да преодолееш/докажеш ми е толкова силен стимулатор /да, да, някои го наричат дрога/, че рядко пропускам да си го причиня!

Поредното преживяване от рода - близка среща от третия вид с Black Orchid  на Tom Ford.


Тотален шок!!!
Защо никой не ме предупреди!? 
По дяволите, защо не прочетох предварително малко повече какво е писано от знаещите, описващи уникално, в цветови и вербални нюанси всеки аромат, на когото са хвърлили...нос :)))/!? Но неее, аз САМА скочих. 
Познайте къде се озовах?
В ...джунглата,  с превръзка на очите и очевидно с ушанка за онази част от лицето ми, отговорна за възприятието, свързано с множеството магически молекули, способни да превърнат деня ти от сиеста върху розово облаче, до оцеляване при ...обгазяване:D 
Не, не казвам, че всеки, който ме добрижи, ще трябва да си носи противогаз, когато реша да се облека с този ...момък /момък, защото  флаконът ми докарва асоциация на смокинг, то не, че YSL не го приложи и върху дамите де, но това е друга тема/.
Напоследък зачетохме историята и производството на парфюми, тук:


...и къде ли не. Силно препоръчвам за любитилите ревютата на Калина Гарелова.

Но тази орхидея, ах, тази орхидея, така ми завладя съзнанието, че....ох, мъка, имам я! 
 Реплика:
- Мамоо, в кои от парфюмите ти има...а̀ко от котка, коза или кашалот? Защото този ти парфюм определено ми мирише на ...конско а̀ко!
Двоен шок, то не ми стигаше моя, ами и това!!!! 
В описанията прочетох наличие на трюфели, шоколад, черни плодове и още други изкусителни съставки, а в допълнение, когато вече го имах за ....шведска горчивка и ритуални самоубийства на пеперуди:D "Божкеее!!! Жива да не бях!!! Опазила Тотка!!!" /другите реплики, казани наум и изцяло взаимствани от речника на голямото джараме./
- Еееее, хайде не с рогата де, дай му малко време, може и да ти /да ми, дано, дано!!!/ хареса впоследствие.../тайно се надявам/.
Много траен - верно е! Пръснато на ръка- китка, но и попаднал върху малка част от ръкава, на следващия ден продължавам да го усещам върху дрехата и... да се чудя на куража си в избора! Променящ форма - даааа, но така и не ми заприлича на човекоподобно, с което да искам да си водя приятелски разговор, още по-малко има шанса да се оформи като пухено домашно любимче! В началото ти удря такова кроше, чак да ти строши носа, а в следващите часове тайно се надяваш да можеш въобще да подушиш нещо...някога. А в главата ти да се оформят думи, че да можеш да го опишеш, си е чиста проба утопия! На гърлото ми е залепнал трайния вкус на лекарство, което не мога да си спомня защо съм пила! Представих си кулинарния вариант -  черен ганаш, положен върху тарта с основа от тамян и трюфели, поръсени с ванилия, а отгоре гарниран с черни плодове и декориран с прословутата орхидея... На кого ли да го предложа?
Определено очаквах друго!
Със сигурност ще го забравя за известно време и пак ще му дам шанс!

Извод - Хъм, да кажа, че отсега нататък първо ще пробвам с блотери, тестери, върху презрамка, ръкав или кожа, с мъх, без мъх, лачено гладко /да се чете епилирано :))))„/  и т.н. преди да си го осиновя, така де - купя, е все едно да сложа ръка върху сърцето си и откровено да....излъжа :))))
Мога да си пожелая само Фортуна да продължи да кръжи над главата ми, а когато реши капризно да метне крак връз крак и лукаво да ми намига... не виждам нещо лошо да има в това? 


P.S.Честит Имен Ден на всички, празнуващи на Йордановден!

22 коментара:

  1. :D Право от устата на младенеца, дето се вика!
    Тия дни си сортирах неподредените отметки и в една химическа страница прочетох, че веществото, чийто аромат доминира (щото едва ли е едно)в миризмата на човешките фекалии, в ниски концентрации "има приятен аромат" и се използва в парфюми и за ароматизиране на цигари. Та знае ли човек, мхм, какво са му натресли?! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма скрито в тези устенца, Гло, каквото си го мисли ми го сервира по детски неукрасено и реално :))) Всъщност аз сама си го натресох, но оттогава съм на добре познатия Черен кристал, че да ми се пооправи обонянието ;)

      Изтриване
  2. ДИве, преди време, когато този парфюм не се намираше много много в България четох интересно ревю за него, не си спомням точно описанието, но имаше сравнение за орхидеи и вулканизирани гуми или нещо такова. Много дълго се чудих дали да не си го поръчам, но разума наделя. Скоро ми се удаде възможност да го пробвам :) не е от моите аромати :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разум, който аз не проявих, Зори...ама нито хич :)))ей, няма такова спонтанно решение като моето, като казах, че го искам, то не бяха сънища, кошмари...ама по-реален кошмар от този парфюм досега не съм имала :))))

      Изтриване
  3. Диве, не знам за какво говориш, но определено ме отказа;)
    Иначе продължавай да се гмуркаш-така човек прави правилните изводи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, изводът, който се налага е да се пробваш с плуване до такива дълбочини, откъдето можеш да се измъкнеш лесно на сушата, т.е. палецът да опира в дъното :D казано с други думи, провокативните аромати първо на тестер!!!!

      Изтриване
  4. Интересно, може и да се харесате на второ четене :)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марианче, на 7-мо все още ми е трудно да се отърся от горчивката, имам чувството, че като си вляза в ...будоара, пхахах, така де, спалнята, го усещам още от вратата, независимо, че стои прибран в кутията си ;)

      Изтриване
  5. И честит имен ден днес! Да ти е живо и здраво името! Мляссс! <3

    ОтговорИзтриване
  6. Ивче, Честит Имен ден!
    Всичко пожелано от теб да стане реалност!
    Прегръдка и весел празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весел, да е,Дани, че аз два дни посрещам гости, днес като за трети, но то така е и по приказките:Р

      Изтриване
  7. Иве, честит имен ден! Да ти е живо и здраво името и ти да си жива и здрава! Весел празник!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, като за първи ИД за тази година, весело беше :)))

      Изтриване
  8. Честит да бъде твоят имен ден, Ивв!
    С пожелания за здраве и хубав късмет, много усмивки и щастие!
    Весел празник и наздраве, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ди! С чилийско винце правихме наздравиците...ммм, добро! ;)

      Изтриване
  9. Честит Имен Ден, ДИве :) Бъди здрава и много щастлива!

    ОтговорИзтриване
  10. Честит имен ден, Иве!
    Бъди здрава и все така малко шантава :)))
    Не знам дали си гледала поредицата за фармацията по викторианско време, но определено ме разсмя и се сетих как едно време са забърквали фармацевтите парфюми :)) Остави го малкият, питай жребците каква е миризмата ;))

    Весело празнуване :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа, ще питат други жребци, подарих го на човек, който му се зарадва и ще си го ползва със здраве, както каза, независимо кои и колко пеперуди ще умори :))))
      Шантава, даааа!!!

      Изтриване
  11. Искрено се забавлявах с теб ДИве :))) Смях се на всичките ти живописни обяснения и сравнения :)) Определено насочи вниманието ми! Поздрави и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снеже, като как ти го насочих? Тотално те привлякох към каузата или ...те отказах от Орхидеята???

      Изтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails