петък, 17 септември 2010 г.

Закачливо без бодли

...в палитра

Разбира се тук няма да говоря за розата в бял цвят, създадена специално за британската кралица Елизабет Втора. 
Дори бих казала, че ще е толкова  непрощаващо еклектично, че белият цвят ще се почувства леко пренебрегнат. 
Но не оставайте с грешно впечатление, аз обичам този цвят! Легенди се  носят  за онова цвете, наречено царица на розите, невинна в своето незнание, че далтонизма не е здравословен, а ирисите на очите, отразяващи всеки цвят на дъгата са придружени с ахроматиката в получените образи, и логично води до заключението, че не е изпитание, което всеки може да премине! :)))

И докато историческите факти от по-нови времена, /делегирани лица, удостоверили самоличността и намеренията си с документи от всякакъв тип, получили временно разрешение за достъп и надникнали в архива могат да потвърдят/ са трайно свързани с бодли и цветя, то  задълбочените проучвания върху древните  папируси  разкриват сведения, в потвърждение на това, че в легендите имало и доза истина :)))
Най-забележителен сред орнаментите, украсяващи архивите се оказва следния рисунък:







В основата му е намерен надпис, разчетен от неизвестен полски криптолог /който защити докторат, благодарение на положените усилия в тази насока :)))/. 
Тълкуването му  както и съпоставяне с дати от по-късни събития дава основание да се  приема като пророчество! Три последователни повторения, не биха могли да имат случаен характер, затова колективът от учени смело приели, че това е доказателство  на хипотезата:

Самодивите не са просто това, което се твърди за тях! Те са изключително и само това, което  те си поискат!
........



И в която гама си изберат!
Въпреки доживотната борба за Бялата риза, нейната цялост и неприкосновеност, така небезизвестната  залита по демонстрираните палитри / за радост на пророкувания в древни времена :)))/





P.S. С това ви пожелавам незабравим есенен WE и не забравяйте, че той ще е точно такъв, какъвто се постараете да си го направите! :)

3 коментара:

  1. Ивче, естествено написано в твой стил :)
    Ако продължим написаното по-философски, донякъде и животът, в по-голямата си част, който живеем, зависи от самите нас :)
    А иначе волния дух на Самодивите, предполага
    голямо цветово разнообразие.
    Само по-ограничен човек, може да приеме, че единствено и само Бялата риза е техен приоритет
    и те така лесно са се примирили с белия цвят!
    Животът в цялото му многообразие /цветово/ зависи от нашите настроения и за това ти пожелавам многоцветен уикенд, изпълнен с цветове, които ти радват не само очите, а и душата!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Дантелената ми самодивка тя...:) Утрепа ме с набора от дантели :)))

    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Колко ли би било различно всичко, ако не беше необятното разнообразие в палитрата на художника?
    Разбира се графиката има своята красота, но за момента сетивата ми са приковани в нюанси и тонове, тюркоазеното ме владее от няколко дена насам :)))
    Прегръдки, Дани, Ина :*

    P.S. Ина,това е само бледа част от намиращото се в Д`Ивиния олтар /или boudoir...Lingerie :)))

    ОтговорИзтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails