...Brioches
Невинните тестени изделия със звучно име "Бриоши" бяха подложени на небивал аудио тормоз, последвал от продължителен и всеобхватен дебат.
Името звучи толкова подвеждащо, че въвежда в дълбок размисъл обикновените хорица, на които това им прилича на съвсем обичайни козуначени кифли с мармалад, но завити на охлювчета. Чудят се със сирене "Бри" и "Уши" ли се правят и на кого му е притрябвало да се забавлява с направата на такова нещо, че и да се изразява така завъртяно. А когато тръгнеш да обясняваш, те питат какво общо трябва да имат /пак/ франсетата с това какво слагаш във фурната и/или устата си.
На всичкото отдолу в ефира /ти/ звучи нещо странно между звукове от събаряне на къща и караница на семейство на средна възраст от онзи симпатичен /и непосилен за мен като постижение / цвят на кожата и сладурски изказ "Како ма, дай да`т вържъ идна..../опашата лъжа/ алоуууу, чаровницеййй, ила да ти гледам, гулям късмет имаш да знайш" /, че и придружено с дране на гърла.
Едно е сигурно /поне/ зурни и маанета няма, за нечие съжаление и мятане на шкемб...оф, казваха се гюбеци ...
Хайде, не се оплаквайте, ами замезете с:
Бриоши с конфитюр от горски плодовеНевинните тестени изделия със звучно име "Бриоши" бяха подложени на небивал аудио тормоз, последвал от продължителен и всеобхватен дебат.
Името звучи толкова подвеждащо, че въвежда в дълбок размисъл обикновените хорица, на които това им прилича на съвсем обичайни козуначени кифли с мармалад, но завити на охлювчета. Чудят се със сирене "Бри" и "Уши" ли се правят и на кого му е притрябвало да се забавлява с направата на такова нещо, че и да се изразява така завъртяно. А когато тръгнеш да обясняваш, те питат какво общо трябва да имат /пак/ франсетата с това какво слагаш във фурната и/или устата си.
На всичкото отдолу в ефира /ти/ звучи нещо странно между звукове от събаряне на къща и караница на семейство на средна възраст от онзи симпатичен /и непосилен за мен като постижение / цвят на кожата и сладурски изказ "Како ма, дай да`т вържъ идна..../опашата лъжа/ алоуууу, чаровницеййй, ила да ти гледам, гулям късмет имаш да знайш" /, че и придружено с дране на гърла.
Едно е сигурно /поне/ зурни и маанета няма, за нечие съжаление и мятане на шкемб...оф, казваха се гюбеци ...
Хайде, не се оплаквайте, ами замезете с:
И на това моля ти се му казват - Шум. Да не ви започна като онези, които цитирах.
Алоуууу, вие от музика въобще ....
Оф, няма пък да си слушам музиката на слушалки!
Ще е толкова силно, колкото си пожелая, който не му харесва, да си сложи запушалки на Ошите, а ако иска и сирене Бри да добави!
Всъщност, като им е затворена устата, защото похапват сладко, сладко, никак не се вълнуват каква музика им дъни.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко;
200 гр захар;
3 бр. яйца;
7 гр. суха мая;
1 бр ванилена захар;
150 гр. краве масло;
конфитюр от горски плодове.
брашно колкото поеме, аз личн работя с по-меко тесто, използвах около 1 кг /500 гр. бяло тип 450 и около 500 гр пълнозърнесто/
В приготвянето на тестото се спазват същите изисквания, както при всяко друго козуначено тесто. Оформлението на охлювчета само е различното. Разтила се тесто като квадратна кора, разнася се конфитюра и се навива на руло. Отделните сегменти се срязват с конец-лесен и много чист срез става така. Подреждат се в тавичка, поръсват се с кристална захар и се оставят да втасат.
Може да се сложат за печене в студена фурна и така да осигурите още малко време за втасване. Пекат се до красив златист загар.
P.S. Насладете се на утрешния ден и...
Честит Имен Ден на всички, които ще празнуват днес и/или утре!
Диве, нещо май сме на една вълна? :)))
ОтговорИзтриванеСтрахотни бриоши си спретнала !
А аз съм се забъркал с по-стандартно нещо - козуначени кифлички , но не по рецептата на мама!
:)))
А дали ще мога да те омагьосам и да се докопам до някое бриошче, а ?
Приятна вечер и весел празник утре! :)
Иве, така добре ми дойдоха с кафенцето :)
ОтговорИзтриванеА тези горски плодове са омайващи!
На мен "бриош" пък ми гали ушенцата!
Прегръдки и слънчев, празничен ден!
Маг, бартер ще правим с теб, ясна е работата :Р
ОтговорИзтриванеДани, сходно е и при моите ушета, само да чуят тази реч и...ех, мечтиии, спомениии :)
Слънчево настроение ви желая!
Ива,
ОтговорИзтриваненеутоими бриоши и прекрасни снимки!
Честита Цветница, Диана!
Хахаха, много се смях на "бри" и "уши" :-) Но фактът си остава, че бриошът е невероятно изкушение! А твоите охлювчета са мечтание!
ОтговорИзтриванеВесела и цветна идна седмица :-)
Обмислям и аз тези бриоши :) не думата, а рецептата :)
ОтговорИзтриванеРазкошни :)
Поздрави, ДИве и хубава нова седмица!
Като ти гледам плейлистата няма начин да не си запозната с едно интересно четиво - дневничето на Джейн :)
ОтговорИзтриванеАз по повод празник забъркан едно панфорте с пекан, "суши" се на терасата в момента.
Любими са ми:) Много хубави и апетитни снимки си им издокарала:) Пък и се посмях на встъпителното слово:)
ОтговорИзтриванеПоздрави и много цветна и усмихната седмица!
Благодаря, Ди!
ОтговорИзтриванеМилена, за кулинарите това име действа подобно рефлекса с лимона :))),но виж за другите, хммм, забава някаква, прегръдка :Р
Зори, и аз им се канех от известно време,само трябваше по-широки срезове да направя, че малко тънички се получиха, но за следващия път ще знам :Р
Катя, ако си спомняш първият ми пост при теб беше по повод друго "четиво", пак любимо POTF се нарича :Р А виж, с панфорте ме заинтригува, планирах го за някой различен път от "друг път" :D
Лу, ти много вдигна летвата относно изискванията ми по фотосите, както и очарователния начин на представяне на рецептите, уча се, уча, благодаря ти!
Хубава страстна седмица ви желая!
Прекрасни бриоши.
ОтговорИзтриванеЗапланувала съм да приготвя тези апетитни тестени изделия.
А, градинката ти е чудесна. Моите незабравки вече цъфтят. Толкова са красиви.
Желая ти успешна нова седмица!
Друго си е да те оценят с поглед откъм кулата :Р
ОтговорИзтриванеЗапочнахме се вече, страсти, светлини, магически кръгове....опасна работа :D
Усмихнати дни в очакване на празника!
Леле, СТРАХОТНИ! Не стига, че изглеждат уникално, ами и с вкус на горски плодове (любимият ми плодов вкус)... Много искам да ги направя вече! :D Да те питам: един път ли втасват?
ОтговорИзтриванеПоздравления - страхотна публикация, много апетитно и примамливо изглежда!
Снимките с цветенцата са другите, пред които занемях...
Ай, прекрасни са и бриошчетата и цветенцата, Ивчик :)
ОтговорИзтриванеПреглъщам ли... преглъщам :)))
Хубави празнични дни :)
Вили, аз ги оставих да втасат два пъти, един път стартерно рядко тесто, после замесвам и оформям, оставям да втасат готовите бриоши и после пека. Може и три пъти, но аз си го спестих :)
ОтговорИзтриванеИночка, прекрасно си подхождат двете, цъфтета и бриоши, само дето времето нещо не позволява напоследък да ги съчетавам често :Р
Ох, хайде вече слънце, плаж....мореее, може и океан, но с плаж, миди и раковини, казах ли...плаж, пхахаха, мечтиии :D