Странно нещо е очакването! Искаш да го преживееш пълноценно, но същевременно ти е толкова нетърпеливо, че желаеш да го прескочиш. Ако случайно реализираш такъв скок и направо налетиш върху целта, докопваш я, но...вместо да си удовлетворен си някак празен от емоции.
Няма угода!
- Добре де, сега не мога да разбера, искаш ли го или не в крайна сметка?
-Разбира се, че го искам! Но ако може да не е съвсем веднага, а да извървя един пълен с емоции път до ...
-Хм! Навеждаш ме на мисъл, че не ти е много, как го казваше ти..."тръпка да го имаш". Виж ме, започнах да се изразявам по твой начин.
- Хихи, стават и чудеса, нали? А кога, ако не сега му е времето за това!
Не целта, а пътят към нея е от значение, нали?Сега и аз говоря като теб.
Две седмици преди Коледа при нас отвори сладкарската работилница:
Marshmallow & Whoopie pies - Christmas Is Coming
Необходими продукти за Маршмелоу:
- 20 гр. желатин;
- 200 гр захар
- 100 гр мед;
- 5 гр готварска сол;
- 3 гр лимонена киселина;
- 100 мл студена вода;
-овкусители, ароматизатори, сладкарска боя по избор и желание;
-царевично нишесте за овалване на готовите бонбони.
Следвах стриктно указанието от тук.
Своеволие проявих в замяната на глюкозен сироп с мед.
Желатинът се залива с половината количество студена вода и се оставя да набъбне. Останалите продукти /останалото количество вода, захарта, меда и лимонената киселина се загряват до кипене. Оставят се сместа да поври 8 минути.
Понеже нямах под ръка желаният аромат, използвах инстантен чай с вкус на ябълка. Поставих чая някъде след 4-тата минута от кипене на сместта.
Горещата захарна смес след махане от котлона на тънка струйка се влива в желатина при непрекъснато разбиване с миксер. Избива се приблизително за 15 минути, докато не се опразува гъста и плътна пенообразна маса.
Излива се върху тавичка, застлана с фолио и се оставя да стегне в хладилни условия /5 градуса/ за 24ч /може и по-малко, ако нямате търпение :).
След като необходимото време изтече, сместта се обръща върху тавичка или плот, покрит с царевично нишесте. Отстранява се внимателно /може и с помощта на нож/ фолиото. Следва най-веселата част - из/разрязване в желана форма и са готови за похапване или...
Неолбходими продукти за Whoopie pies
- 150 гр бяло пшеничено брашно, тип 500;
- 50 гр. какао;
- 1 бр. бакпулвер;
- 3 гр. сода бикарбонат;
- 120 гр. краве масло;
- 100 гр. кафява захар;
- 1 бр. яйце;
- 125 гр. кисело мляко;
ванилия
Маслото се избива със захарта до пухкава маса, в която се слагат последователно яйцето и кисeлото мляко. Към така получената смес се добавят предварително пресятите брашно, какао, бакпулвер и сода. Овкусява се с ванилия. Получава се достатъчно плътна смес, която се разпределя с помощта на две чаени лъжички / или както ви е удобно/ върху тавата за печене.
След изпичане се оставят да се охладят върху решетка и се слепват с маршмелоу.
Тук една снимка в стил Ина /да се чете като разрез, захапка, хапка или отхапка в много близък план :Р/ :
Сега очакването ни е тоооолкова лепнещо, че не знаем докога и как ще издържим в този дух :))))
Но пък се забавлявахме!
Ооо тези Woopie pies и аз съм ги правила и изглеждат невероятно. Само, че моите са с банан и са толкова вкусни. Поздравления за труда, много коледно настроение носят.
ОтговорИзтриванеИвче,
ОтговорИзтриванемного е вкусно и Коледно при теб :)
И аз залепнах за монитора!
Прегръдка и хубава вечер!
Сигурно и с банан ще ги пробвам, Дани, имма и още други идеи, въобще, страхотна рецепта се оказва !
ОтговорИзтриванеДани, що ли не ми се иска да те отлепвам :)))
Благодаря ви, Дани & Дани :)
Диве,
ОтговорИзтриванекато чета теб, а после и Дани. май ще се окаже, че много съм пропуснала досега:-)
Ще гледам и ние да се позабавляваме така;-)
Снимките са супер празнични!
ДИве, страхотни са :)
ОтговорИзтриванеСтана ми празнично :)
Целувки и хубава нова седмица!
Ехх ДИве, каква красота и лепнща вкусотия ... много хубаво е във вашата коледна сладкарска работилничка искам и аз :)
ОтговорИзтриванеПриказна и сладка нова седмица в очакване ... :)
Мъхче, не са за пропускане, повярвай :)
ОтговорИзтриванеЗори, с настроение трябва да се заредим, че има време още, имааа :)
Еви, само от теб зависи кога и каква ще е работилничката :Р
Сърдечни прегръдки, момичета, много ви благодаря за вниманието! :*
Много ми харесаха и двете рецепти, а резултатите са фантастични! Много сръчни ръце е имало в работилницата! Празнично и много вкусно... Успешна нова седмица, Иве! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Ева! Малките сръчни ръчички доста помогнаха,така си е, на линия бяха и в правенето и в похапването :)))
ОтговорИзтриванеСладки сънища от мен и успешна седмица!
Може да е лепкаво, но е и много вкусно! ;)
ОтговорИзтриванеЧудесно сте се справили!
Приятна седмица! :)
Поздрави!
Миро
Честита нова премяна на блога! :)
ОтговорИзтриванеO, премяната и аз я фиксирах! В синьо ;)
ОтговорИзтриванеА аз отдавна се отказах да очаквам. Просто се оставям да си изживея нещото както му е писано да се изживее, без излишни разочарования.
Но твоето очкване пък е много пухкаво и бяло :)
Каква ли наслада са тези пайчета?
Сега е 2 и 30 сутринта, а много ми се приядоха от тези твои сладкиши, ами сега!Поздравявам те и хубав утрешен ден!
ОтговорИзтриванеКоледна приказка!!! Прекрасни са и снимките и сладките изкушения! Толкова празнично настроение създават и на човек му става едно такова хубаво...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и хубава седмица!
Yummy :)
ОтговорИзтриванеМаг-а, ахахах, как прозвуча това, особено след вчерашния концерт на Х-фактор ...задължително ги пробвай, съкровището ще ти се възрадва :Р
ОтговорИзтриванеИв, изживей момента и изненадата покрай него, а? И това е добра философия!!!
Пайчетата са трепач направо, смятам да ги причисля към "върха на тортата" :Р а лекият ябълков аромат на маршмелоу как допълва шоколада, лелееее, ако съм вярвала, че е толкова вкусно ...ох...ще ги направя пак!
Прегръдка и благодаря ти :*
Павлина, не искам да те мисля в 2.30 и пред тези снимки, даже аз сега ги гледам с лека носталгия, защото вече свършиха ...пайчетата :)))
Кенди, хмммм, какво име само :Р и аз благодаря :)
feldefel.arts - Thanks :)
Приказно очакване, Ива!
ОтговорИзтриванеПрекрасни идеи, рецепти и снимки -
много красиво, празнично и изкушаващо вкусно изглежда твоята коледна сладкарска работилница.
Сърдечни поздрави и благодаря за удоволствието, Диана
Благодаря ти, Ди! :*
ОтговорИзтриванеДиве,снимките създават страхотно коледно настронеие и аз с удоволствие си взимам едно пайче,много ми е любопитен вкуса на домашен маршмелоу!
ОтговорИзтриванеПожелавам прекрасна седмица!
Диве и аз се наредих на опашката:)))
ОтговорИзтриванеДали остана и за мен?
Много красиви и нежни снимки:)))
Прегръдки и хубава седмица!
Роси, домашния маршмелоу, особено този, който направихме /заради инстантния чай, това си беше добра хрумка/ е като този на зелените маршмелоу ябълки,с леко кисело фуре във вътрешността, премирах по тях, но не ги намирам навсякъде :( освен това много лесно се прави! Пробвай, любопитно ми е :)
ОтговорИзтриванеКате, правя замяна на моите с твоите бонбони :Р Съгласна ли си? :))) Благодаря ти!
Много идейни и вкусни изглеждат, мммм! Браво!
ОтговорИзтриванеКрасиво, с настроение, с очакване...Лека вечер и успешна седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви- Мариана, Цвети!
ОтговорИзтриванеАх ти, малка маршмелоу принцесо :)) Казах ли ти, че като видя машмерлоу бонбони и се сещам за тебе? Сетих се и когато правих бисквитки капачета за чашките от Катя, в които си направихме капучино с няколко от тези бонбонки за глезотия :))
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки, рецепта и много коледно настроение в работилницата! :)
Хихих,принцеса, ще взема да се разглезя съвсем, Иночка :Р
ОтговорИзтриванеКакво да се прави като много, ама много-много ги обичам/е, тези маршмелоу, пихме ги с горещ шоколад ние, малкия иска да ги пъхне в камината да ги изпече на шишчета /но аз го разубедих да го направим на открит огън, навън...засега поне/, а са толкова пухкави, че чак ми иде да си направя легло от тях :D
Обаче бисквитки-капачета ми звучи много, ама много добре :Р :*
Вкусноооо.... :)))
ОтговорИзтриванеВнимавай, че другата седмица е много магическа!
И в началото - и в края! ;)
Пхахах, я, не ме издавай така :Р
ОтговорИзтриванеДИвеее :) Честит Рожден Ден!!! Да си жива и здрава и много много щастлива! Все така вдъхновена и вдъхновяваща!
ОтговорИзтриванеЦелувки и хубав празник!!!
Благодаря ти, Зори! :*
ОтговорИзтриванеДиве, ти не само пишеш хубаво, ами и заниманията в сладкарската работилничка много ти се отдават! :) Бонбони снежинки и пайчета,слепени със снежинки- успя и мен тотално да ме залепиш с вкусните снимки!
ОтговорИзтриванеОт сърце ти пожелавам за всички отминали и настоящи празници много щастие, здраве, любов и още повече ентусиазъм и вдъхновения! Весела Коледа!
Благодаря ти, Мъх ! :*
ОтговорИзтриванеМммм, пайчетата са чудесни! Изглеждат толкова апетитно, че ми потекоха лигите... Малко труднички ми изглеждат за правене предвид, че не съм много веща в занаята - кулинария. В случая не мога да се съглася, че важен е пътя, а не целта. При готвено е важен пътя, но важна е и целта. Все пак това, което си сътворил трябва да нахрани и тялото не само душата ти :)
ОтговорИзтриване