четвъртък, 7 юли 2011 г.

К - пристрастия

Първо К 
В началото е незабележима точица, която събира в себе си лъч светлина и го отразява. След това започва да става малко по-голяма и заобля форми. Набъбва, зрее, очаквайки своето раждане и свобода. Толкова е жива, толкова вълнуваща, истинска....Капката.

Второ К 
След първата следва втора, трета....наниз. Красив е, толкова изящно еднакви са съставните му части.....Но става все по голям, проточва се в бавен, постоянен ритъм, който те води неизбежно към сигурна лудост. Китайското мъчение. Кап, Кап....Капчукът.

Трето К 
Десертът- лечение на лудостта, генерирал толкова много К-та, че може сами да се убедите в това :)))

Крамбъл/Крисп с Къпини, Кайсии и Кокос 





Необходими родукти:
250 гр. Къпини
5 бр Кайсии
40 гр. мусковадо
30 гр. пълнозърнесто брашно
20 гр. Кокосови стърготини
Ароматизирах допълнително с около 20 мл бял ром  :)

За покритието:
40 гр. овесени ядки;
40 гр. натрошени бисквити /аз ползвах Petit Beurre/;
15 гр. Кафява захар;
60 гр. разтопено Краве масло.

 
Плодовете се поставят в избрана форма за печене. Моята е с диаметър 23 см. Поръсват се с кокоса и една част от захарта. В купа се поставят сухите съставки - овесените ядки, захар, бисквитите и захарта. Заливат се с разтопеното масло. Получената смес е ронлилива и прилича на маслени трохи. С нея се покриват плодовете и се поставя във фурна за около 20 минути при 180 градуса.


 Вече няма смисъл да се брои нищо друго, освен вкусните хапки :))))


P.S. Великолепен летен десерт, с благодарност към  Танита !

28 коментара:

  1. Ивче, страхотно и ароматно предложение:)
    Гребнах си една лъжичка!
    Прегръдки и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, има, има още, но не е много :)))
    Хубави почивни дни и за теб :*

    ОтговорИзтриване
  3. Ехааа, как обичам крамбъл!
    Чуден десерт, Ивче, макар че мога и да закуся с този :) По възможност и с топка сладолед да е :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тройното плодово К, което ни поднасяш, Иве, е страхотно изглеждащо! Освен да се облизвам, какво ми остава друго :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пепи, аз не съм от големите любители на сладолед, но принципно- може :Р

    Ина, и да залепнеш, не ме плашиш :))) а какво друго остава...ооо, сигурна съм, пълна си с идеи :D

    ОтговорИзтриване
  6. исКам и аз :)
    Харесва ми, ДИве :) Ще се възползвам от идеята :)

    ОтговорИзтриване
  7. :))))))))
    Зори, вКлючи се и ти, за мен е удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  8. Ах че е апетитно! :) Направо ми останаха очите в тази вкуснотия! :) Сигурно ще я сънувам ! :))))

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасно изглежда този десерт, отдавна се каня да си го направя, много апетитно!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотен десерт! В него има много от любимите ми и на мен К-та :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. И аз искам да си грабна малко :)
    Страхотно изглежда!
    Снимките са чудесни, а последната е направо великолепна.
    Поздрав и хубаво утре!

    P.S. Ама защо твоите снимки са така големи, а моите излизат едни бръмбъзъци, не мога да проумея. Явно компютърните ми умения хич ги няма :)

    ОтговорИзтриване
  12. Хороший рецепт, я хочу!

    Горько!

    ОтговорИзтриване
  13. Невероятна си! И сека какво? Цял ден капка по капка тази мисъл ще се загнездва в мозъка ми, докато не се предам. Обожавам крамбъли!

    ОтговорИзтриване
  14. Ех, ДИве, ДИве, тъкмо гледах щрудела на Ossigeno и обмислях правенето му и ти сега ме обръщаш от правия път и ме замисляш дали да не си направя пък крамбъл/крисп, който много обичам, а и лесно се прави. Чудесен е станал, а снимките ти са изкушаващи :). Ще видим как ще завърши дилемата ми :). Изкусителници сте вие! Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  15. Това тройно К изглежда божествено! Тук не е място за диетуващи :-) И мен като Ив сега ще ме загнездят грешни мисли :-)

    Весел уикенд, ДИве! :–)

    ОтговорИзтриване
  16. Обожавам крамбъл :) А твоят изглежда невероятно изкусително! Много красиви снимки...
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  17. Миро, какво да ти кажа, сыночек нещо не го одобри, много му киселеел, ама за да не чете, яде от него пхахахах :D

    Марияна, аз също отдавна му се канех, както виждаш, до степен на лудост стигнах :))))

    Габи, и на мен са ми много любими, особено двете К - къпини и кокос, благодаря ти :)

    Лети, Слънце, как ми се иска по-скоро да пристигна във Варна, не е истина :Р Много се радвам, че ти хареса десерта, колкото до компютърните умения, хммм, ще споделим опит :Р

    Luiz, boas vindas :)

    Ив, сладурка, в последствие видях и твоята Капка , как пък съм я пропуснала в наниза ...:)

    Мира, Инчето е изкусителка ненадмината, колко пъти ме е въвеждала в приключение...ехееее, имам да я гоня още много :) :*

    Милена, мъничко от този десерт няма да навреди на диетата, убедена съм! :Р

    Вили, много вкусен се получи, но затова Танита ще сиотнесе вината :))) Благодаря ти!

    Хубави почивни дни ви желая!

    ОтговорИзтриване
  18. Прекрасен е този крамбъл!!!! Вкуууусен!
    А снимките са изкусителни! Поздравления!
    Хубава петъчна вечер и слънчев и усмихнат уикенд!:-)))

    ОтговорИзтриване
  19. Мани, надявам се да се
    съгласиш на споразумение /хлебче за крамбъл/ :Р

    ОтговорИзтриване
  20. Невероятно вкусен крамбъл. Поздравления за идеята и снимките.

    ОтговорИзтриване
  21. Много красиво, страшно ми хареса лилавата ти аранжировка!

    ОтговорИзтриване
  22. Ани, аз тепърва разбрах какво съм пропуснала :))) Благодаря ти!

    Танитаааа, Слънце, нали виждаш какво мъчение изживях, докато не опретна ръкави и го превъзмогна :))) Много вкусен десерт се получи, този твой крамбъл ! Сега съм /ти/ хвърлила мерак и на още няколко нещица :Р

    ОтговорИзтриване
  23. Уау, :) запреглъщах!! Толкова любими вкусове събрани в едно, че и с ронлива хрупкава коричка - блаженство!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Ciao cara, questa ricetta è fantastica! Gli ingredienti sono molto buoni, hai usato la frutta che più mi piace per l'esatte. grazie della visita, verrò a trovarti spesso.
    Bacio

    ОтговорИзтриване
  25. Angellove's Cooking ... заповядай отново :Р

    Thanks, Luiz, Elena!

    ОтговорИзтриване
  26. Не успях от първия път, а много държа да си кажа: Последвах линка и сега не ми се тръгва оттук:) Специални поздрави за начина по който снимаш - хем изглежда съвсем обикновен, а създава толкова топло, уютно, ароматно усещане, снимките ти са така сетивни, иска ми се да отхапя от сладките, да усетя материята на бижутата, да вдишам аромата на цветята. Създаде ми страхотно настроение с творенията си! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  27. Хихих, ти да видиш само аз какво измайсторих :)))))

    ОтговорИзтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails