понеделник, 29 март 2010 г.

И ставам твоя сянка, но със собствен лик

Как се разпознава една влюбена жена? 


Дали разчитането на симптомите е видно за всички или само за наблюдателите, психолозите?  Защо не искам за кажа сеирджиите? Защото последните извличат информацията и като журналист от жълтата преса се втурват да я продадат подобаващо.  А сутрин в кафето, подбрали мястото с най-добър изглед към лафката за вестници, следят колко ще се закачат на тяхното заглавие. Не!  Извинете, но тук не ми е интересно, просто не е за мен! А и принципно вестници не купувам, онези с жълтите заглавия, още по-малко. Спектърът ми не ги "отразява"!
И все пак...как се разпознава Тя?

Когато жената е влюбена, тя се стреми да опознае вкусовете на обекта на своите чувства, дотолкова задълбочено, дотолкова всеобхватно, колкото се разработва дисертационен труд. А всеки такъв труд има съставни части. 

Началото се поставя с т.нар.  литературен обзор. Не се заблуждавайте! Това си е къртовски труд, но извършван с такова трепетно вълнение. Дори умората от него си има собствено име- нега :))) Принципно се прави върху множеството проучвания на различни терени, в случая области. Започва се с леки въпроси, за да се извлече първоначална информация. Тук, признавам, има жени с възхитителни възможности. Имам чувството, че мозъкът им се  настройва на вълна маркетингово проучване. Анкетни карти се съставят със скоростта на светлината, а обработката им....оооо, тук няма технология, която да ги замени. Информацията се извлича бързо и ефективно. Странно, дали ако обекта е друг, биха дали същите по ефективност и точност резултати? Съмнявам се! "Интересът класи феса!" - древна мъдрост :)))

После  следва разделът "Материали и Методи". В него, в зависимост от личните качества са възможни всякакви изяви. От смяна на прическа или семплото "нов цвят", до "нова" фигура или части от нея. После започва реалната работа, еспериментите на промяната. И  интерпретацията на резултатите. Вкусовете и някак се настройват на нова вълна, неговата вълна. "И ставам твоя сянка, но със собствен лик ". А това не е обезличаване! Ама моля ви се, що за грубо отношение!? Този процес се нарича по съвсем друг начин- "израстване", "обогатяване", "усъвършенстване" :))) 

И...е видим дори зад анонимната среща!

Хм, сега се зачудих, дали всъщност това касае само жените или и момичетата??? Въх, толкова ли ми е далечно, че чак се зачудих :(

Няма да стигна до заключението и изводите, защото в зависимост от обекта на чувствата има различна интерпретация. Защитата и присъждането на желаната степен също е с лъкатушен изход. А и  затова се наричат  взаимоотношения, защото двама играят в играта. Това е диалог на две души, танц на две тела. 
Моноспектаклите са за друга тема!

P.S. Всяка прилика с реални лица и обекти е съвсем, съвсем случайна :)))

" Из лутанията на една Самодива след хората"

6 коментара:

  1. Харесаха ми паралелите с етапите от дисертационен труд.Той пък от своя страна ми е малко познат;)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Миленка, радвам се, че надникна тук :)

    ОтговорИзтриване
  3. Великолепно! На мен пък тези етапи са ми до болка познати и чак сега, благодарение на теб, усещам каква връзка има! :)

    Ама защо спираш до най-интересното - резултати? Има ли и дискусия, че и изводи, препоръки за практиката? ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Пхахахха, резултати,казваш, DreamDragon ?
    Всъщност за тях имам хипотеза, дали ще се докаже? Доколкото се познавам, на 99.9 % да, с този мой нюх на хрътка :)))
    Колкото до дискусията, ето, отворих темата. Гузния ще се пита " Това аз ли съм ?", психолозите ще нищят,премислят, уж съветват, задават отговори :))) статистиката ще прави изчисления, сравнителен анализ, таблици и графики...а изводите, всеки сам за себе си !

    Иначе споделяме едно и също познание :)

    ОтговорИзтриване
  5. "Това аз ли съм ?"... пак е право в десетката ;)
    Ако гузният се припознае, може или да си навири носа, или пък... да започне сам да и поднася на влюбената жена глави от своята дисертация :D (де, бе, да ;))

    Ама ако не се познае, току-виж вземе да се уплаши и търти да бяга... Е, така се натрупва опит за голяма докторска, само дето тя не е за влюбването :D

    П.П. посланието в заглавието е просто страхотно!

    Много хубаво местенце си сътворила, ДиваСамодива! С удоволствие ще минавам пак :)

    Поздрави!
    Гери

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Гери, наминавай, когато имаш време и желание, за мен ще е удоволствие да те видя на моята полянка :)

    В действителност за друга, но от първо лице, писах вчера, пхахахах, дали обаче и аз не се чувствам в някаква степен ...гузна :)))

    ОтговорИзтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails