петък, 17 август 2012 г.

Out of passions

или книгоочаквателен мазохизъм

Поредиците, подобно на сериалите ми причиняват точно това състояние, а докато вторите  ги избягвам старателно и систематично, то на първите съм под влияние от известно време насам.
Понякога имам щастието да взема всичко накуп- просто мечта, малко позакъсняла във времето, но пък имала достатъчно време да отсее читателските мнения и да е категорична в желанието си за реализация!
Но има и такива дни, в които просто минавайки през книжарница, независимо коя и в кой град, грабвам книга и ...ето ти ситуация:


"Хрониките на Клифтън" е интересна сага за живота на няколко поколения, която мога да препоръчам като лятно четиво, стига да беше публикувана и третата част.  Докато прочитах първите 300 страници бях решила, че втори том просто няма да го огрее с мен, но след това се хванах от чиста проба любопитство, докъде ще стигне всичко. Пак същото усещане, в не по-малка степен ще ме принуди да потърся третия том, когато се появи, както и други книги от същия автор. 

За вас не знам, но аз отивам да се лекувам в "Слънчогледите" като по пътя няма, обещавам този път наистина - няма да влизам в друга книжарница!


P.S.Заглавието спокойно би могло да бъде и Out of Patience  :))))

10 коментара:

  1. Харесвам Джефри Арчър и съм чела доста негови книги!
    В тази ме подразни факта, че втори том го издадоха сигурно година след първия :)
    И така не си я купих!
    Но не обичам и сериали :)
    Особено сапунки!
    Прегръдки, Ивче и да покажеш какво си взе от "Слънчогледите" :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно затова говоря, Дани -Дразнещото очакване, но пък няма как да издадат нещо, което още не е написано/преведено.
      За мен беше непознат автор, просто го грабнах в книжарницата във вторник, а вчера и втория том, за мое щастие само два дена след първия :) Чела ли си "Каин и Авел"?, силно ми я препоръчаха, но ми иска да чуя и още мнения:)
      Колкото до покупките от любимите "Слънчогледи", ооо, за тях ще има отделен пост, доволна съм, много!!!Разбира се, ще покажа, когато досътворя идеята, която се зароди там :Р

      Изтриване
  2. Иве, на нас Джефри Арчър ни е много любим :)
    Колкото до "Каин и Авел" - препоръчвам ти я горещо! Също така "Търговецът" и "Затворник по рождение".

    Прегръдки и целувки за синеочко :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще задобрея и на него, решено е!Благодаря, Тони!
      Целувки и от мен :)
      /пък да видим какво ще каже фотообмена по-късно :)))/

      Изтриване
  3. Аз започнах с "Тревата там е по-зелена" (разкази) и не мога да се спра. Арчър ми е любим. Изчела съм всичко от него в библиотеката. Всъщност от 5 години съм редовен читател в регионалната библиотека, бях забравила какво е да се разхождаш между стотици книги. Неудобството е, че новите книги пристигат със закъснение, но всъщност винаги има интересни четива).
    Мисля, че каквото и да си вземеш от Джефри Арчър ще останеш доволна и няма да скучаеш. Прочети повече за живота му. Много е интересен и повратен.
    С поздрав от кулата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това с библиотеката все се каня да го реализирам и все ми е по-лесно да мина през книжарница, което пък рискува скоро да ме отведе до дърводелец, после ...е, изсилих се, все пак живея в къща и място има за такива разхищения :))) Благодаря за препоръките!

      Изтриване
  4. Благодаря за препоръчаните заглавия както на Ивчето,така и на другите дами,ще ги имам предвид,защото не съм чела нищо от този автор.
    Диве,хубав уикенд,скъпа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече...спорна седмица, Роси :)Ще чакам отзиви :Р

      Изтриване
  5. И аз като Роси само ще поблагодаря, защото Джефри не съм го срещала в този живот все още, а и поредиците не са ми силата,но след толкова суперлативи, ще го помоля за среща;)
    Диве, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да не забравиш строгото вечерто облекло, Марте, както и дълги сатенени ръкавици :Р

      Изтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails