Лесна и бързо приготвяна, тази супа е много подходяща, когато много задължения напират, а желанието за нещо вкусно си е непреодолимо.
Необходими продукти :
- 1 стрък праз;
- около 250 гр. картофи;
- 1 морков / по желание/;
- 30 гр. масло;
- 50 мл. прясно мляко;
- магданоз;
- сол и черен пипер;
- сирене за поръсване / количеството е според вкусовете и потребностите /.
Празът, нарязан на дребно, се задушава в масло за около 10 минути и се долива вода /става по-вкусно със светъл месен или зеленчуков бульон/. Добавят се картофите на кубчета. Към края на варенето се слага прясното мляко и се овкусява с черен пипер.
Сервира се със сирене и магданоз.
Много се веселихме с въпросите:
-Защо все пак се казва добра жена ?
- Дали жените стават по-добри след консумацията и или са добри, за да я приготвят ?
- Какво и е доброто, та нали е само с праз и картофи ? / типичен въпрос за месоядните :)))/
....
P.S. Макар и със закъснение ми се иска да ви пожелая следното:
Честита първа пролет, бъдете лъчезарни, обичайте и бъдете обичани и нека вдъхновението и желанието да творите не ви изоставя !
Закачливо наименование на супичката, Diva!
ОтговорИзтриванеОбещава да е вкусно! Харесвам лесни, бързи и приятни за небцето ястия.
Пълни с положителни емоции, слънце, топлина и :-) пролетни дни!
Любима сума,Diva :)
ОтговорИзтриванеАз я правя пасирана, но е много вкусна.
Когато бях студентка в "Унгарският ресторант"
имаше шницел "Добра жена" и беше страхотен; а и свиреха на цигулка "на ухо"
Хубави спомени!
Усмихната вечер!
Много хубава рецепта,ще се изпълни:)))честито Благовещение,бъди здрава и щастлива,хубави дни ти желая !
ОтговорИзтриванеДими, старая се да намирам забавното навсякъде, какво да се направи, предпочитам усмивката, пред мърморенето, странно нали ? :)
ОтговорИзтриванеДани, сигурна съм, че е било невероятно преживяване в този ресторант,чудя се къде сега има такъв ресторант, унгарски искам да кажа. Иначе и аз обичам музика "на ухо". :)
Силвия, благодаря, знаеш ли, този празник е много специален за мен. :)
Радвам се, че харесахте тази толкова лесна, но обичана от мен рецепта :)
Сърдечни благодарности за одобрението ви, то ме насърчава да продължавам да се изявявам и в тази област!
Не мога да кажа дали има унгарски ресторант.
ОтговорИзтриванеТози преди беше срещу НАТФИЗ.
Честито Благовещение :)
Хм,може.
ОтговорИзтриванеАз имам други спомени с унгарска кухня, дълга история, ще я разказвам някой ден на внуците :)))