понеделник, 28 март 2011 г.

White Devil

По воля на съдбата /не тази на Vittoria Corombona/ и за нещастие на своите родители - Дъ Биг Бос оф дъ Девил и Нейно Злорадо Тъмнейшество Грозила, на тъмния свят се появил престолонаследник, който сияел със снежно бял цялостен вид. Дори рогцата му имали онзи подозрителен и нетърпимо синьобял оттенък, който заслепявал. За къдрите и опашката, да не говорим, светели в тъмнината като супернова ІІа, а очите, ах, очите кошмарно напомняли най-големия им враг.


Силно загрижени за престижа и своето Злорадство, събитието не било отбелязано с присъствен бал, а с шумна кампания радиоактивен прах в очите на поданиците т.е. с пораженията на Фукушима. Казано с други думи Wag the Dog. Минавал ден след ден, в напразни опити да  се прикрие генната аномалия на детето, да се заличи светлината, която се излъчвала. Напразно таяли надежда и в робата, последен хит в облеклото, нанотехнология с въглеродни нишки. Още по-зле станало, структурата и се променила, оформяйки кристална решетка на диамант с ослепително бял цвят. Нечувана дързост! Не стига това, но имало и друг голям проблем. Особено смущаващ бил съпътстващия престолонаследника аромат на току-що изпечени бисквитки /да се подразбира на ванилия и масло/. Дъ Биг Бос Девил обвинил жена си, че му е изневерила с онези лигльвци от Рая, а тя не по-малко заядливо му разказала /тук въображението и майсторството да пресъздава небивалици било достойно за всеки дипломат/ в подробности как /по всички начини и методи/, с кои /всеки, който бил налице/ и къде /дефакто навсякъде/, се случило това. Така в непрекъснати скандали  преминали 18 периода /дни/, в които престолонаследникът навършил пълнолетие, затворен в изолирана откъм всевъзможни дразнители стая, недостъпна за посетители. Закъснели да поздравят синковеца си  в  часа на раждането му, влизайки в покоите, родителите за пореден ужас  установили, че откакто навършил пълнолетие, т.е. от няколко часа, толкова и бели олеандъра били прорасли по стените. Не, това вече минавало всякакви граници! Незабавно взели решение да пратят синковеца на мисия от типа. Да се докаже момчето, да не е Аутсайдер, да се установи, че единственото сбъркано в него е цвета, но не и същността на Дявол.  
Речено- Сторено!
Пристигнал Белият Дявол в града на ангелите. Поогледал се, дали на някой няма да му направи впечатление колко е различен, дали не го сочат с пръст, ореол, крилце /или  кълка, неволно показала се при непослушен повей на Вятъра, но Светлината, която струяла от него толкова добре се вписвала в обстановката, че никой не  обърнал внимание на атрибутите в повече - рога и опашка. Странно, усещането започвало да му харесва. Първият ден в Рая бил най-забележителното нещо, което му се случвало досега.Усещането за Свобода било неописуемо! Наложил си да забрави Мисията и да се опита да започне нов, изцяло различен живот.
Но в мига, в който взел това решение, светлината изчезнала, ароматът се превърнал в зловоние, на мястото на рога и опашка се появили криле. Превърнал в ...Черен Ангел.

******************************************************************************
Какво искаш и от какво имаш нужда, рядко застават от двете страни на равенството!



8 коментара:

  1. Тази бележка под черта върти такива изненадващи плесници, Д'Иве...

    ОтговорИзтриване
  2. Мисията в стил НОС СТРАХ :)
    http://www.cinefish.bg/Nos-strah-Cape-Fear-id8992.html

    ОтговорИзтриване
  3. Стилна притча разказана с атмосферични кино-подсказки. :)

    А къде е дежурното стихо? :D

    ОтговорИзтриване
  4. Вал, може и такава да е :)

    МАГ :)

    Освен да я посъбудя, Музата, но дали ще успея, че голям сън, голямо нещо :Р

    ОтговорИзтриване
  5. Мноооого як разказ, направо ме омая. Супер е:)
    Почвам пак да го чета, че май има смисъл и между редовете:)))
    Поздрави, дИве и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Ел, отново си мечтая за уикенд, а е уви, едва вторник :Р

    ОтговорИзтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails