вторник, 25 май 2010 г.

Хвърлената ръкавица

...казано с други думи "Откровени предизвикателства" или предизвикателство "Откровения".

Катя, която е в една тайна групировка с Гери по заиграване с "а"-та и без да искам-нарочно сгрешена идентификация на пола, изу със зъби кадифената ръкавица /ако съдя по ушите, може и да е розовка със сатенен оттенък, ако съдя по не-графита е по-черна и от  черната дупка, в която съм пратила непослушните/, и ми я запрати. Замахът се въртял настойчиво-предизвикателно няколко дни, докато срещне въздишката ми и се превърне в ураган, не на последно място и от помисли /дали да споделя, че една част от помислите, бяха на тема "голям залък хапни-голяма дума...", а другите "мълчанието е злато"?/  Но тези няколко дни омайните тайни си живели необезпокоявани, на дъното на  сандъка, който нямал нищо общо с кехлибарената кутия от Lara Croft и си щъкали нагоре-надолу по обичайния маршрут. 

Дъното на сандъка е постлан с кадифе в цвета на властта. Стените са облицовани в сатен и искрят със сиянието на невинността. Ключалката е почти незабележима от масивния сребърен обков. Ключът, тип сол, е запокитен на дъното на Пещерата-убежище!

Съдържимото е дарено, доверието и обичта са негови верни сентинели !
Понякога можеш да се разкриваш, чрез думите, да обясняваш, пресъздаваш, уж раздаваш, но толкова по-непознат да си останеш!

Както и да те прочетат в два реда, но да те видят до дъно, не зачитайки сандъци, ключалки и пещери, паравани! Да те чуят, само с възклицание дори, от разстояние, но да разберат какво те мъчи, какво те радва, дали има усмивка върху лицето или сълзи се търкалят от "зелените неща"...

И така, има ли 10 и кой ще ги разчете...времето ще покаже :)

Фото

Нека усетят полъха на хвърлената ръкавица :
rockgirl, bampi, Гери и Амазонката-посестрима :)

10 коментара:

  1. Много харесвам изказа ти, сравненията, заключениата... пак ще скролирам нагоре да препрочитам :)
    Омайница...

    ОтговорИзтриване
  2. Има да чета и да гадая- и да чета и гадая...
    и да се правя, че не съм видяла последният ред. :))

    ОтговорИзтриване
  3. Ивейн, ценни ми са думите ти, симпатията е взаимна, надявам се някой ден да се омайваме и реално :)

    bampi, фиксирана си вече, прочела си се, няма измъкване, но има ...хахаха, заобикаляне т.е. обиколен маршрут и карта :)

    ОтговорИзтриване
  4. И си омайница, и си ураган и си ...
    а, бе много си готина!

    ОтговорИзтриване
  5. Четох,четох нищо не разбрах!:))))Абе хубава вечер!:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, четеш ме ...:)))

    Онди, "за кой ли път, за кой ли път..." :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Ах :)... тази ръкавица от горски цветя е плетена, с капки роса от преди разсъмване - везана (нали съм непохватна, избодох си пръстите с боровите илгички, но добре се получи), както подобава на дар за истинска самодива :). А самодивата, типично по самодивски, се усмихна и прескочи въпроса, а след нея остана само повей от парфюм на загадъчност :).

    Чудех се кой ще се досети, че не е нужен буквален отговор, както се опитах да намекна в началото на ръкавичния пост при мен :).

    Пак много красота и елеганта ефирност при теб, сентинелите са ми слабост.

    ОтговорИзтриване
  8. Голяма си умопомрачителка! Няколко пъти се опитвах да вникна в твоите завоалирани откровения. И благодаря за ръкавичката, ама доста зор ще видя, никак няма да се справя... Какви ти тайни, при мен всичко е на длан :D

    ОтговорИзтриване
  9. Дива Самодива, посестрима моя, благодаря за хвърлената ръкавица! Преди време, приех това предизвикателство и... разкрих част от амазонската си душа тук: http://vila-samodiva.blogspot.com/2010/04/blog-post_28.html
    Нека не се повтарям. :)
    Честит празник на детето, което носиш в теб! И на всички деца край теб! :):):)

    ОтговорИзтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails