петък, 9 март 2012 г.

Защо

 ...харесвам тази поредица и не само:


- Защото желанието ти е толкова силно, че няма да имаш нужното търпение -...- Твърде горд си, за да слушаш по правилния начин. Освен това си твърде умен, а това е най-лошото от всичко!


- Въпросите, на които не можем да отговорим, са онези, от които научаваме най-много.Те ни учат да мислим. Ако дадеш на човек отговор, той печели само малко факти. Но ако му зададеш въпрос, ще потърси своите собствени отовори.....-Така, когато той открие отговорите, те ще бъдат по-ценни за него. Колкото по-труден е въпросът, толкова по-усилено търсим отговора му. А колкото по-трудно е търсенето, толкова повече научаваме. Един невъзможен въпрос....

- ... мой Квоте, знаеш твърде много, за да си щастлив....прекалено умен си, за да поискаш помощ. И твърде много си загрижен за репутацията си.


- Идеята за любовта е наистина неуловима...Тя се изплъзва, също както и представата за справедливост, но за нея може да бъде дадено определение.
 
-Сега извинението няма особено значение...- В този момент каквото и да кажеш, не може да му се има доверие. Знаеш, че съм истински и силно разгневена, затова се страхуваш. Това означава, че не мога да вярвам на нито една твоя дума, защото в теб говори страхът. Ти си умен, очарователен лъжец. Знам, че можеш да изкривиш света с думите си. Затова няма да те слушам. 
Edit с някои цитати от първа част:  

Историята разказваше как Квоте тръгнал да търси онова, което желаело сърцето му. Трябвало да излъже един демон ,за да го получи. Но веднъж получи го, трябвало да се пребори с ангел, за да го запази.

- Нищо друго освен истината не може да ме пречупи. Има ли нещо по-трудно от истинат?


- Властта не е лошо нещо, а глупоста обикновено е безобидна. Взети заедно обаче, властта и глупостта са наистина опасни.


- Трябва да бъдеш малко лъжец, за да разказваш историите по правилния начин. Прекалената истина обърква фактите. Прекалената честност те кара да звучиш неискрено.

За повече инфо по фабулата, а и за да ви заинтригува повече цък, цък и цък... ще кажа само, че по-пикантното в третата част мааалко ме приспа, но все пак, Хеспе не е сама, а и Квоте упс, Реши си струва усилието  :)))


P.S. Я, да видим сега кой подценява хората, които се задяват с приготвянето на храна? :D:
Техлу, в твоите очи е истината ...
Срамота!!! Я, вземете и се цивилизовайте малко, а, ма ха! Варвари, Темпи е вашият човек...или Вашет!

8 коментара:

  1. Определено насочи вниманието ми към тази поредица!
    Благодаря, DSdiva! Обичам да чета ревюта на книги!
    Хубав ден:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Споделям тази своя страст,но съм нетърпелива да разбера дали и след прочита на задаващите се продължения ще продължи да е все така силна :)
      Хубави почивни дни и на теб, Цвети!

      Изтриване
  2. Честита визия на блога Дива, много е стилен! Ще имам предвид поредицата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, да, визията, малко прекалих напоследък с промените, докато се установя на точно тази...да, май това съм аз в пролетна премяна :)
      Благодаря ти, Марияна!

      Изтриване
  3. Определено има защо да харесваш поредицата! А и доста добре презентираш книгите! Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, аз само хвърлям по малко стръв, същата, на която съм се уловила :Р
      Хубави и за теб, Кенди!

      Изтриване
  4. Мъдреците не се страхуват от нищо! Още самото заглавие е нонсенс. Аве, Диве, как изобщо четеш такива книги! :P

    Добре де, майтапя се. Поредицата наистина да е добра. Ако можех да чета 4-5 пъти по-бързо от сегашното си темпо, можеше и да й се пробвам. Аз 400 страници ги мъкна поне две седмици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лесно и на един дъх, принципно :Р Така ги чета, сън не ме хваща докато не ....свърши/а/ :D:D:D Това с мъдростта /или поне страховете и/, установих, че още не ме е достигнала, което е добре. Кофти е, че пак ще чакам сума време до следващата част :мрън: ако ме питаш за перлата, още не съм я започнала :Р

      Изтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails