вторник, 6 април 2010 г.

Втората ми награта


Ина, тази сладурска пчеличка :))), ме е удостоила с наградата по Великден, придружена с яйчице, зеленичко, перлено, мноооого самодивско :*


Ех, но и натоварила със задължението / сега като се прегърбя под тежкия товар, като започна да мрънкам, пхахаха, като да не повярваш/ да отговарям, на въпроси, които аз дори не си задавам. Ето, сядам на стола, лампата осветява лицето ми, зачитам въпрос след въпрос и се започва...

Правилата са следните:
1. Да изброя 10 неща, които ме правят щастлива;
2. Да изброя 5 неща, които не знаете за мен;
3. Да наградя 5 блога;
4. Да публикувам линкове към тези блогове и този, от който съм получила наградата.


Ще изброявам с уговорката, че нямам подредба в събитията, хората, обстоятелствата, които ме правят щастлива, т.е. това, че нещо е на 3-то място, не значи, че е и такова по тежест ! Ах, да, и още нещо, фактът, че съм майка и любима жена също няма да участват, защото те са кислорода във въздуха, необходим ми да живея този живот!

Какво ме прави щастлива:
1. Щастлива съм, ако/когато успея да намеря време и хвана четката и боите. Напоследък все по-рядко и все за по-кратко :(
2. Когато преодолея свой страх, предразсъдък, слабост, да, щастлива съм !
3. Щастлива съм през зимата, когато се разхождам/е в снега, той скърца под краката ни, пада върху черните ми коси и засиява като звезди в небето. Тихо е, снежно е, бяло е, чисто е навън, има и покой в душата ми.
4. Щастлива съм през пролетта, когато се добера до първата цъфнала магнолия и протегна към нея ръка...не, не за да я откъсна, просто, за я помилвам от разстояние, да раздвижа въздуха около самия цвят, въздушна милувка.
5. Щастлива съм през лятото, когато през вечерите лягам на откритата ми тераса и с поглед зареян в небето, чакам появата на първите звезди.
6. Всеки август устройвам наблюдение на  персеидите с посреднощна закуска :)))О да, щастлива съм !
7. Щастлива съм, когато за първи път в годината се гмурна надълбоко във водата на море или океан, когато усетя топлият пясък под краката ми, когато изпратя или посрещна слънцето на брега.
8. Щастлива съм през есента, когато трескаво започва приготовлението на Хелоуин. Празнуваме го, откакто имам дете, първо ни гледаха като натровени, защото обикаляхме магазини и къщи, после претръпнаха от веселата ни компания, сега дори с досада " Тези, лудите пак ли са тръгнали на шествие" :))))
9. Щастлива съм и по време на Великден, крием шоколадови яйца  в градината, настава веселба за малки и големи. Първо го правех за племенника, от 8 години и заради двете момчета.
10. Щастлива съм, че не пропускам Мига !

Какво ли не знаете за мен ?Имайки предвид, че не ме познавате, какво ли да споделя тук ?
1. Отдала съм 8 години от живота си на класическата музика, зад клавишите и също толкова на танца. Концерти, прояви, живот на сцената и в репетиции. Толкова ми е далечно това време сега :(
2. Първата ми любов е музиката, като в песента :)))
3. Мога да призная, че съм маняк на тема книги и първото нещо, което забелязвам, са те в една къща. Те са ми важна част от живота. Обичам да чета и да се заровя в листите хартия.
4. Обичам предизвикателствата ! Да доказвам силите и възможностите си, не се предавам при първите трудности, общо взето като захапя - "Умиране има- отърване няма!" :)))
5. Пиша стихове, особено плодотворно ми действа...тъгата, пхахаха, дори приятелка ме е моли да ги издам. Казвам и следното : "Моля те, нека не издавам стихосбирка, това ще означава, че прекалено дълго време съм била тъжна!"

Наградата предавам на :
1. Силвия - много си я обичам,  заради мотото в профила и заради самата нея, близка душа ми е тя!
2. Краси - невероятни стихове пише ! А и съм пристрастна към Nymphea :)
3. Миленка - уникален талант да създава красота !
4. Пепи - как да и устоиш ? Не можеш ! Предаваш се ! :)))
5. Петрина - вкусен и много красив блог!


7 коментара:

  1. Имам някакви проблеми с публикуването на коментари, но след поредния опит, май ще се получи :)

    Благодаря! Много е приятно да те зарадват с такива топли думи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Еее, днес ми е много хубав деня - хем си имаме личен празник, хем получих награди. Най-хубавите, с думи топли и от приятели.
    Много благодаря, СамодИвка, много ме зарадва.
    Приемам с удоволствие и обещавам в почивните дни да предам (и да разголя моето скрито аз ;)
    Поздрав най-сърдечен :))))

    ОтговорИзтриване
  3. Значи артист се крие зад Самодивата.
    Беше удоволствие да надзърна зад завесата, благодаря, че я повдигна ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Хах,голяма изненадка!Много благодаря за наградата и за указаната чест:)!

    ОтговорИзтриване
  5. Краси, Пепи, Миленка - удоволствието е мое :)

    Ивейн, вече само артист по душа, за съжаление /или всъщност не, кой може да каже/ поех по противоположния път на твореца ...хихихи, е, не съм терминатор, с деструктивни способности, по-скоро рационалното ме дърпа и ми пакости :)))

    Пожелавам ви красиви, цветни сънища, момичета!

    ОтговорИзтриване
  6. Hi DS, thank you so much for stopping by at my blog. Yours is wonderful as well, and you are so beautiful too. I hope your Easter was wonderful. By the way, do you have Kulich recipe? I really want to try to make it.

    Your Easter egg looks very cute!

    ОтговорИзтриване
  7. Hi, Elra,I am delighted to see you here, in my blog!I already wrote for the recipe of Kulich in your.
    As for this beautiful egg, it was a gift from a friend :)

    Regards !

    ОтговорИзтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails