вторник, 4 септември 2012 г.

Marshmallow Addiction

Няма такава болест, която да се лекува толкова лесно и толкова ужааааасно вкусно!
Освен това си вярвам!
Е, може би шокохолиците ще се възпротивят.
Добре де, може и да се съревноваваме...някой път...друг път :Р




Не правя за първи път Маршмелоу, със сигурност и това няма да е последния!!!
Толкова е безобразно лесно, че не си струва обсъждането, триуменето и моткането да го бъде или не!

Необходими продукти за Маршмелоу:
- 20 гр. желатин;
- 200 гр захар
- 100 гр мед;
- 5 гр готварска сол;
- 3 гр лимонена киселина;
- 100 мл студена вода;
-овкусители, ароматизатори, сладкарска боя по избор и желание;
-царевично нишесте за овалване на готовите бонбони.

Желатинът се залива с половината количество студена вода и се оставя да набъбне. Останалите продукти /останалото количество вода, захарта, меда и лимонената киселина се загряват до кипене. Оставят се сместа да поври 8 минути.
Овкусявате с аромат по желание. Аз отново избрах зелена ябълка - един от любимите ми вкусове за този вид бонбони!
Горещата захарна смес след махане от котлона на тънка струйка се влива в желатина при непрекъснато разбиване с миксер. Избива се приблизително за 15 минути, докато не се опразува гъста и плътна пенообразна маса. Едната част оцветих в зелено.
Бялата смес се излива върху тавичка, застлана с фолио /опция е на се намаже фолиото с масло, за да се отдели по-лесно след застиване/  и се оставя да стегне в хладилни условия  за кратко, 30 минути, след това отгоре добавих зелената. Така престоя при 5 градуса за 24ч.
След като необходимото време изтече, сместта се обръща върху тавичка или плот, покрит със захар и царевично нишесте /избрах смес за пудинг този път, с вкус на сметана/. Отстранява се внимателно /може и с помощта на нож/ фолиото. Следва   из/разрязване  в желана форма:


Поръсват се или овалват със смес от пудра захар и царевично нишесте и са готови за нападение!


P.S. Честит вторник /докато ние очакваме с нетърпение четвъртъка :Р/!

18 коментара:

  1. Нападаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааам:)))
    Обичам маршмелоу, но никога несъм правила, винаги си купувам.
    Щесе възползвам от рецептата.
    Целувки ДиваЧе:*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, значи да си приготвим едно по-солидно количество и направо на пикник,независимо къде, може и в парка? Съгласна ли си ? :Р

      Изтриване
  2. Брей, как си ги издокарала тези бонбонки - досущ като в магазина! Не знам дали аз бих успяла, но твоите ме вдъхновяват да опитам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То от лесна, по-лесна работа, въобще не се чуди, Бонбонче! :Р

      Изтриване
  3. Иха, страхотни са! Благодаря за рецептата! Никога не съм опитвала домашни маршемелоу бонбони, бих се почерпила с един от твоите, ако позволиш. Сърдечни поздрави и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Дани, много ще се радвам, ако наистина опиташ рецептата и после споделиш ;) Сладки сънища !

      Изтриване
  4. Маршмелоу ли! Срам не срам, аз май дори не съм яла такива, все ми се струва, че няма да ми харесат, но наистина по-лесно не може да бъде! Заинтригува ме! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))Лина, аз и заради теб съм опитвала, че и заради още няколко човека :D Ако обичаш желирани бонбони - тогава са задължителни в списъка за опитване...и да не са ти любими, пак трябва да се опитат :D!

      Изтриване
  5. Ха на аз съм от шокохолиците, но няма да споря, грабвам си от купата няколко машмалоу бонбони и бягам да го излапам:))
    Браво не ДИве, незнаех, че в домашни условия мога да си приготвя тази вкусотия!
    Хубави утре:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Под секрет - не знам кое обичам повече, маршмелоу или черен шоколад, затова ако се заформи война, смятам да го играя на двата фронта :))))
      Хубаво днес, и още по-хубаво утре, дааааааааа!

      Изтриване
  6. Тези много ги обичам, наистина са пристрастяващи. Все още не съм опитвала да ги приготвя вкъщи, въпреки че лесна работа ще да е.
    Ароматът на зелена ябълка страхотно им отива :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Безобразно лесни са, Дени, а вкусът им си е абсолютно истински, само по формата има какво да се желае, но пък това ги прави уникални :)

      Изтриване
  7. Диве, много хубави са се получили! А аз за първи път срещам рецепта, за приготвяне на това чудо, в домашни условия. Доста интересно ми звучи и ги записвам в списъка (оня дългия :))! Хубава сряда и красив (очакван) четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооочакването вече е на кулминация, благодаря, Снеже!
      Когато им дойде ред /по списъка/ ще си кажеш мнението, нали? :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  8. Изглежда толкова лесно приготвянето! И аз, срам, не срам, трябва да призная, че не съм яла такива бонбони и ще се възползвам от рецептата!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи е назрял моментът за опит :Р

      Изтриване
  9. Наистина лесно и вкусно! Децата ще ме боготворят:)Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ООо, не се съмнявам, че ще стане точно така :)Благодаря!

      Изтриване

Meet The Author

Related Posts with Thumbnails